ARHITEKTURA

Arhitektura današnjice je veoma širok pojam koji obuhvata mnogo pravaca i dizajnerskih stilova. Teme koje ona obrađuje su izuzetno široke i raznovrsne. Neke od njih su neo-futurizam, ekološka održivost, neo-dekonstruktivizam, konceptualna arhitektura, nova klasična arhitektura i tako dalje..

KONTAKTIRAJTE NAS

SAVRŠENSTVO DIZAJNA

U savremenoj arhiteturi se u najvećem broju slučajeva primećuje odsustvo ornamenata i dekoracije. Mnogi elementi su pojednostavljeni u korist čiste, svedene estetike. Istovremeno, konstrukcije koje danas možemo da vidimo su daleko komplikovanije i potrebno je mnogo znanja ali i veštine da se te konstrukcije osmisle i izvedu što često daje građevinskim inženjerima pune ruke posla.

U oblikovnom smislu podovi današnjice se često mogu pojaviti i kao drugi elementi ili se ”prelivati” u druge elemente. Na primer, pod se u jednom momentu u prostoru može jednostavno pretvarati u zid a zatim u tavanicu ili luk. Ova fluidnost elemenata je svojevrsna odlika arhitekture današnjice.

NAŠA VIZIJA

Kada se govori o materijalima koji se danas koriste za podove moze se primetiti mnoštvo novih materijala koji se ranije nisu koristili ali i upotreba klasičnih materijala kako na tradicionalan tako i na novi način.